Öppettider: mån – fre 10 – 18      08•659 88 89

Hur vi kan hjälpa dig

– Boka tid, vi ger din matta förtur

Många av våra kunder som är från andra delar av landet bokar tid för lagning, så att de under sin semester eller Stockholms besök, kan få mattan lagad direkt. Många lagningar kan göras på en dag eller två.
   Vi börjar laga mattan eller textilen direkt och lägger andra arbeten åt sidan. En mattvätt tar normalt 1-2 veckor.

Tag ett foto för kostnadsförslag. För att kunna ge dig en preliminär idé om lagning och tvättpriser behöver vi känna till, mattans längd och bredd samt ha foton av mattan.
   Minst 3 foton, ett foto av hela mattan, en närbild av ett uppvikt hörn, så att vi kan se mattans baksida – talar om för oss vad det är för matta och hur tät den är, samt närbilder på de skador ni vill ha lagade.

Posten eller fraktbolagBussgods har många ombud i hela Sverige även på mindre orter. Deras hemsida är enkel och klar, lätt att hitta! Deras priser billiga jämfört med många andra transportbolag. De har även hemkörning av gods.
   Vill ni ha mattan hämtad, måste ni ringa. Däremot kan hemleveranser beställas via hemsidan. Det är inte alla ombud som erbjuder hämtning och hemleverans.
Posten. Om mattan är liten, eller väger under 20 kg är Posten ett alternativ, pris för paket. För att undvika pristillägget för skrymmande paket, vik mattan. (se bilder till höger)

Hur du viker en matta. (se bilder till höger) Om ni inte kan ta mattan i en rulle, kan den vikas. Vik försiktigt och försök att inte få för skarpa vikveck. Se till att inget tungt ställs på mattpaketet.
   Om det knakar i mattan, sluta genast. Då kan den inte vikas utan får rullas istället. Om mattan är skör -vattenskadad, eller väldigt styv och hård skall ni inte vika mattan, utan rulla den på ett pappersrör. En matta mår alltid bäst av att rullas.

Foton för ett kostnadsförslag.
1. En bild på hela mattan, så vi vet vad det är för en matta.
2. En bild -er, på själva skadan -orna.
3. En närbild där ni vikt upp ett hörn så att vi kan se baksidan, langetten och fransen.
4. Lägg gärna ett mynt på mattan vid skadan för att ge oss en referens.

Hur du viker en matta.
1. Vik en tredjedel av mattan mot mattans mitt. Är det en tjock matta, vik mattan med luggen utåt.
2. Vik den sista tredjedelen över de andra två, känn på vikningarna att mattan inte är hård.
3. Vik mattan en tredjedel till en fjärde del på längden. Om mattan är gammal eller tjock, lyssna efter ”knäppningar” i vecket.
4. Rulla ihop mattan försiktigt, rulla inte för hårt! Slå snören runt mattan. Använd inte tejp, knutarna riskeras att slitas ut ur mattan!